Charset encoding problem in servlet with JPA

classic Classic list List threaded Threaded
2 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Charset encoding problem in servlet with JPA

literakl

 

Hi,

 

I installed WF CR1 and started to create simple web application consisting of one servlet and one JPA entity. But when I ran it, I found that encoding is incorrect. After many many hours of investigation I realized that if there is servlet only then I receive form parameter in correct encoding. But if I bundle JPA part then encoding is incorrect. The encoding is even broken in my filter already. There is parsedFormData property with data and it has wrong charset already. I do not know undertow-io so it is hard for me to guess who parses this data and when. It is really strange, why this behaviour depends on JPA usage in war.

 

I can provide complete (short) sources: https://drive.google.com/file/d/0B-adlc5KThQDWTdYOEwxOUpTVEU/edit?usp=sharing

SO question: http://stackoverflow.com/questions/21068291/servlet-character-encoding-issue-with-jpa/21074074?noredirect=1#21074074

 

I really do not understand this problem.

 

Thanks for your help

 

Leos

 

 


_______________________________________________
wildfly-dev mailing list
[hidden email]
https://lists.jboss.org/mailman/listinfo/wildfly-dev
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Charset encoding problem in servlet with JPA

Marko Lukša

This is caused by CDI/Weld. See https://issues.jboss.org/browse/WELD-1467 and https://issues.jboss.org/browse/CDI-411

Marko


On 12.1.2014 18:25, Leos Literak wrote:

 

Hi,

 

I installed WF CR1 and started to create simple web application consisting of one servlet and one JPA entity. But when I ran it, I found that encoding is incorrect. After many many hours of investigation I realized that if there is servlet only then I receive form parameter in correct encoding. But if I bundle JPA part then encoding is incorrect. The encoding is even broken in my filter already. There is parsedFormData property with data and it has wrong charset already. I do not know undertow-io so it is hard for me to guess who parses this data and when. It is really strange, why this behaviour depends on JPA usage in war.

 

I can provide complete (short) sources: https://drive.google.com/file/d/0B-adlc5KThQDWTdYOEwxOUpTVEU/edit?usp=sharing

SO question: http://stackoverflow.com/questions/21068291/servlet-character-encoding-issue-with-jpa/21074074?noredirect=1#21074074

 

I really do not understand this problem.

 

Thanks for your help

 

Leos

 

 



_______________________________________________
wildfly-dev mailing list
[hidden email]
https://lists.jboss.org/mailman/listinfo/wildfly-dev


_______________________________________________
wildfly-dev mailing list
[hidden email]
https://lists.jboss.org/mailman/listinfo/wildfly-dev